De originele Moorhuhn is veilig!

In Duitsland, virus-geïnfecteerde versies van het spel “Moorhuhn Jagd” zijn naar boven gekomen. Geruchten spreken van gemanipuleerd Moorhuhns, het paard van Troje als achterdeur op de computer thuis dan infecteren. Het oorspronkelijke bestand op de server van de uitgever Phenomedia is virusvrij – Er is een monster genomen van de download pagina van de uitgever en Moorhuhns whisky sponsor Johnnie Walker en de uitslagen zijn steeds negatief. Ook, 14 andre downloads van diverse web-x-adressen vanuit een Internet zoekopdracht leverde geen bekende virussen of Trojaanse paarden vandaag.

Het is goed denkbaar dat mensen kwaadaardige software versies maken en bulk e-mails laten circuleren op het web. Het tijdschrift PC World, gaf in het weekend alarm alarm dat het een virus zou bevatten. Alle gemelde gevallen hebben betrekking op bestanden die zijn ge-e-mail. C’T adviseert in principe geen ongevraagde bijlagen zoals shareware te openen in je e-mail (zie “Windows voor beginners,” De weg naar pc’s veilig in het netwerk ).

Die game is van de oorspronkelijke pagina zijn niet gebaseerd op een virus, Moorhuhn moet voor eigen veiligheid altijd gecontroleerd worden op virussen: Dit dient men te doen door eerst van een “schone” boot disk en een DOS-scanner te starten om alle bestanden op de schijf te controleren.

(C) Heise News 21 Februari 2000

VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 0.0/10 (0 votes cast)
VN:F [1.9.6_1107]
Rating: 0 (from 0 votes)
Dit bericht is geplaatst in 2000. Bookmark de permalink.

Geef een reactie